پروتکل TCP/IP یکی از رایج ترین پروتکل‌های انتقال اطلاعات  در بستر شبکه است که تقریبا بر همه پروتکل‌های دیگر پیشی گرفته و بصورت استاندارد در آمده است.پ

در کنار قابلیت‌ها گسترده و انعطاف این پروتکل،  به علت عملکرد چند لایه‌ای (مدل 5 لایه)، باعث می‌شود که مقداری سربار در هر لایه به بسته اطلاعات اصلی، اضافه شود که در نهایت حجم بسته اصلی بسیار بیشتر از اصل اطلاعات می‌گردد که خود باعث کندی و مصرف بیش از اندازه‌ی منابع سیستم، از جمله پردازنده و حافظه اصلی می‌گردد.

برای حل چنین مشکلی می‌توان از پروتکلی به نام ISER و یا RDMA استفاده نمود که در ادامه آن را برای شما عزیزان شرح خواهیم داد.

داده‌ها در لایه Application توسط کاربر ایجاد می‌شوند و پس از طی کردن لایه‌های بعدی  به لایه انتهایی یعنی لایه فیزیکال می‌رسند و بر روی مدیای انتقال قرار می‌گیرند (هر لایه سربار خود را اضافه، و به لایه بعدی منتقل می‌کند. در نتیجه حجم بسته بزرگتر شده، سرعت پایین می‌آید و مصرف منابع بالاتر می‌رود)، با استفاده از پروتکل ISER می‌توان تمامی لایه‌های مابین، لایه اول و آخر را حذف نمود. این عمل در هر دو طرف فرستند و گیرنده انجام می‌شود، شکل ذیل نشان دهنده نحوه عملکرد آن می‌باشد:

بر این اساس می‌توان به انتقال اطلاعات سرعت بخشید.

 

راه اندازی ISER

برای راه اندازی آن می‌بایست از کارت شبکه‌ای استفاده نمایید که از این پروتکل پیشتیبانی می‌کند. تا به این لحظه دو برند Mellanox  و  Attom دارای این قابلیت هستند. این کارت، باید برروی انتقال دهنده و همچنین گیرنده نصب شود. به این ترتیب با یک پیکربندی ساده‌، این سرویس به مرحله‌ی عملیاتی می‌رسد.

در برخی از مستندات به این پروتکل RDMA نیز گفته می‌شود که مخفف Remote Direct Memory Access  می‌باشد.  که به معنای دسترسی مستقیم به حافظه اصلی از راه دور است.

می‌توان پکت‌های تولید شده در این پروتکل را بر روی بستر اترنت نیز سوار کرد که برای این کار می‌توان از پروتکل  RoCE(RDMA over Converged Ethernet) استفاده نمود.

این پروتکل دارای ویرایش‌های مختلفی است که RoCE v2 آن قابلیت مسیریابی در بستر اینترنت را نیز دارا است.